WEB siteleri için SEO ve hız analizi

Bir web sitesi, birçok değişkene bağlı olarak arama motorlarındaki sonuç sayfalarında ( SERP - Search Engine Result Page ) sıralanır. Web sitesi ne kadar "iyi" ise o kadar ön sırada çıkar. Bunun için sahip olduğununuz veya geliştirdiğiniz sitenin ne kadar "iyi" olduğunu bilmeniz gerekir. Sitenin "iyi" olmasındaki kasıt, sayfa yüklendiğinde ekranda karşılaştığınız görüntü değildir. Çünkü arama motorlarındaki başarınız bir insanın gördükleriyle değil, sistematik şekilde çalışan bir yazılım akışı ile belirlenir. Arama motorları tarafından bu sistematiğin de zaman içerisinde değiştirildiğini ve buna uyum sağlamak için sitenizi geliştirmeniz gerektiğini ayrıca bir not olarak belirtelim.

İnternet sitem ne kadar iyi?

Bu sorunun kesin olan tek cevabı, arama sonuçlarındaki sırası. Arama motorlarının değerlendirme sistemi açıklanmaz. Ancak, temel alınan değişkenler bilinir. Web sitenizi, arama motorları için uygun hale getirirken ( SEO - Search Engine Optimization ) etkili olduğu bilinen bu değişkenlere göre hareket etmelisiniz. SEO; 'Site içi' ve 'Site dışı' diye genellenebilir. Site içi seo analizi, sitenizin ne kadar hızlı olduğu, ne kadar fazla özgün yazı içerdiği gibi konular ile ilgilidir.

WEB site seo analizi

SEO için etkili olan özelliklere göre ölçüm yapan internet sitelerini kullanabilirsiniz. Hiçbir teknik bilginiz olmasa bile test sonuçlarının değerleri ile bir web sitesinin ne kadar iyi olduğunu öğrenebilirsiniz. "En iyi seo analiz sitesi hangisi" sorusunun kesin bir cevabı olmadığını bilmelisiniz. Mümkün olan tüm seçenekleri kullanıp hepsinden yararlanın. Önde gelen seo analiz siteleri listesi:

1- Woorank [→]
2- Dareboost [→]
3- Pagelocity [→]
4- Nibbler [→]
5- Google PageSpeed Insights [→]
6- Web Page Test .org [→]
7- Pingdom [→]
8- GTmetrix [→]
9- Yellow Lab [→]

1- Woorank [→]

Güncelleme - 2021: Hizmet ücretli oldu.
Analiz yaparken site içi ve site dışı seo ölçme yapar. İstenildiği kadar test çalıştırabilme hakkı yok. Daha önce test edilmiş bir sitenin site seo puanı na erişmek için adres çubuğuna www.woorank.com/en/www/site.com gibi bağlantı yazabilirsiniz.
 

2- Dareboost [→]

Site içi seo ve sunucu özelliklerini inceler. İki site sonucunu tablo halinde madde madde karşılaştırma imkanı verir.


3- Pagelocity [→]

Site içi seo ve sunucu özelliklerini inceler.


4- Nibbler [→]

Analiz yaparken site içi ve site dışı seo ölçümü yapar.


5- Google PageSpeed Insights [→]

Google'ın sunduğu seo analiz sitesidir. Sayfanın yüklenme süresini etkileyen değişkenleri değerlendirmeye odaklanarak seo analiz testi yapar. Mobil ve masaüstü için 100 üzerinden iki farklı test puanı verir. Tam puan almak neredeyse mümkün değildir. Sayfa hızı dışındaki değerlendirmeleri dikkate almamanızı öneririm. Örneğin Google Analiz için kullanacağınız javascript dosyası icin dahi uyarı vererek puan düşürür.


6- Web Page Test  .org [→]

Sayfanın yüklenme süresini test ederek web sitesi analizi yapar.


7- Pingdom [→]
 
Sayfanın yüklenme süresini test eder. Olası kırık bağlantıları bulabilir.


8- GTmetrix [→]

Sayfanın yüklenme süresini test eden bir seo analizi sitesidir. Google'ın PageSpeed değeri ile YSlow test puanı verir.

9- Yellow Lab [→]
 
Ağırlıklı olarak site kod içeriğini ve stil kullanımını denetler. Farklı konumlar seçerek site analiz raporu alabilirsiniz.  

Seo analizi yapan siteler hakkında benzer bir günlük yazısı için tıklayın: [→]
Sonraki Yazı
Yorum yok
    Yorum ekle
    comment url